Missie

De stichting Homeless Child is in 2002 opgericht door Bas Wiersma om een bescheiden bijdrage te leveren aan het herstellen van evenwicht tussen arm en rijk in de wereld. Onze stichting werft fondsen voor lokale ontwikkelingsprojecten in Honduras en geeft voorlichting in Nederland. 

Wij werken al 16 jaar nauw samen met de Hondurese stichting Proniño Honduras. Sinds 2002 vangen we jongens in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar op. Deze jongens leefden veelal op straat. Zie het project Las Flores voor meer informatie.

In 2012 hebben we in samenwerking met Proniño een meisjeshuis opgericht. Hier wordt meisjes in de leeftijd van 6 t/m 18 een veilige, permanente woonplek geboden. Zie het project Bellas Princesas.

Met de gedachte dat vrouwen die een keuze hebben, minder kinderen zullen krijgen en elk gewenst kind betere kansen op een waardig leven kunnen bieden zijn we een samenwerking aangegaan met ‘Asociación Hondureña Mujer y Familia’. Zie het project AHMF.

Onze doelstelling

Homeless Child wil een bijdrage leveren aan het herstel van de balans in de wereld door zich in te zetten voor kansarme kinderen in Honduras.

Wij streven ernaar kinderen in staat stellen om als jongvolwassenen een zelfstandig en stabiel leven op te bouwen op een duurzame manier.  

Doelen op lange termijn

  1. Voorzien in basisbehoeften voor kansarme kinderen; veilig thuis, gezonde voeding, liefde, aandacht en opleiding.
  2. Kinderen en jongvolwassenen ondersteunen bij het bewust worden van eigen kennis en kunde en dit succesvol inzetten in hun volwassen leven.
  3. Gender gelijkheid, ondersteuning van evenveel jongens en mannen als meisjes en vrouwen.
  4. Toewerken naar organisatorische en financiële zelfstandigheid van de organisaties met wie wij lokaal samen werken.

Doneer